Wabi-sabi

wabisabi

Har du noen gang hørt om Wabi-sabi? Wabi-sabi er opprinnelig en japansk tradisjon som går helt tilbake til 1500-tallet og er basert på Zen buddhismen.
Men det er også en interiørtrend som har blitt stadig mer populær de siste årene. Shabby chic har hersket sin nisje i mange år nå, men kanskje begynner vi å bli litt lei av alt det hvite? Wabi-sabi er ganske nær shabby chick stil, men i stedet for bare hvite nyanser bruker denne teknikken flere farger, men i en ganske jordnær og subtil fargeskala.

Konseptet i seg selv er tiltalende, det betyr nemlig «ydmyk skjønnhet». Hvis man dissekerer ordet Wabi kan det også bety «dårlig» mens Sabi kan bety «stabil». I Japan er begrepet forbundet med et lett og behagelig liv, fritt fra byrden av materielle ting. Fordi jo flere ting vi eier, jo mer krever disse tingene av oss. Det er derfor per definisjon det motsatte av overfladisk kommersialisme, der du stadig kjøper nye ting og kaster det gamle. I stedet handler det om å anerkjenne og understreke skjønnheten i hvert objekt, på en enkel og naturlig måte.
Hvis du ønsker å kjøre på Wabi-sabi bør du gjøre det slutt med overflod og heller leve og pynte på en enkel måte, og sluttresultatet skal være større trygghet. Alt i samsvar med Wabi-sabi filosofien.

Wabi-sabi kan endre din tilnærming bittelitt; En sprekk i en vase forteller for eksempel historien om den og gjør den enda mer vakker og verdifull. Også materialer som tre, papir og tekstiler er mer interessant når de endrer seg over tid.
Trendforskere spår også at vi vil se mer av dette, at vi fremhever skjønnheten i det ufullkomne og det enkle, og at det blir en livsstil.

wabisa

Wabi-sabi som en interiørtrend betyr å forenkle, å følge årstidene og la naturen spille en større rolle i vår hverdag. Det kan være så enkelt som å plukke vakre kongler i høst og arrangere dem på en enkel tallerken, eller bruke badefunn (skjell, drivved, steiner, sand) som en enslig dekorasjon eller sammen med en enkel anordning av blomster. Om våren er det lett å samle naturens gaver i form av blomster og planter. Om vinteren kan du skape en wabi-sabi følelse ved å bruke bartrær i ulike ordninger plassert i en krukke eller potte som bærer preg av å være brukt, og dermed forteller sin egen historie.

Er du hektet på Wabi-sabi kan du selvfølgelig presentere denne for noen du er glad i når du skal bestille blomster også. På våre nettsider finner du nye naturnære dekorasjoner og buketter.

Tags from the story
,
Written By
More from Euroflorist

Påskebryllup

Det er kanskje ikke så vanlig å gifte seg i påsken. Men...
Read More

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *