Wabi sabi – hva sa du sa du?

Wabi sabi… Høres det fremmed ut? Innredningstrenden har allerede hatt en (relativt forsiktig) innflytelse et par år – men nå når flere og flere går lei av shabby chic og liksomslitt i hvitt i alle hjørner og på hver en vegg,
kan kanskje wabi sabi være redningen?

Bare navnets betydning gir en indre ro, ” ydmyk skjønnhet” og er det motsatte av overfladisk bruk og kast. Ja hvem ønsker vel ikke å omgi seg med ydmyk skjønnhet? Ordet wabi kan også bety fattig mens sabi kan bety stabil. I Japan gir dette romantiske assosiasjoner til et ukomplisert og behagelig liv, fritt fra byrden av materielle ting. Jo flere ting vi eier, jo mer krever tingene av oss.

Kvitt deg med det overflødige, lev og innred enkelt, og du får ro, ifølge wabi-sabi.

Wabi Sabi kan endre vår oppfatning av verden, f.eks.ved at et skår eller en sprekk i en vase gjør den vakrere og øker dens verdi. Også materialer som f.eks. tre, papir og tekstiler blir mer interessante når de endrer seg over tid.  Men trendforskerne mener vi etter hvert vil se mer til dette; skjønnheten i det ufullkomne og det enkle vil bli en større del av vår måte å leve på.
Det betyr ikke man skal ha rot og gamle ting liggende slengt overalt. Wabi sabi handler om å forenkle, om å følge årstidene også innendørs og og gjerne ta inn naturen. Plukke vakre kongler på høsten som man legger på et fat, gjøre flotte funn på stranden på sommeren (skjell, drivved, steiner, sand), ta inn våren når det grønnes, nå på vinteren ta inn barvekster og så arrangere dem vakkert der hjemme.
 
Naturen inspirerer og gir ro… Vi på EuroFlorist er glade for å ha naturen og da spesielt blomster så nær oss hver dag. Nyt årstidene hos din florist på nettet.

 

 

Written By
More from Kim

Påskens gule farger

I Norge forbinder vi ofte påsken med gule farger. Men hvorfor? Hvem...
Read More

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *