Vårens feiring rundt om i verden

Tid for våren er kommet. Uansett hvor folk møtes for å feire vårens ankomst er vi omringet av glade følelser. Vårjevndøgn er tiden for nye begynnelser. Det er vår i den nordlige halvkule, mens det er høstjevndøgn eller høst i den sørlige halvkule. Våren er en veldig verdsatt sesong med forskjellige symboler eller ritualer rundt om i verden:

  • I Kina sammenfaller vårens ankomst med feiringen av det kinesiske nyttåret. Nyttår feires på den første dagen i den første lunar måneden som er i januar eller februar.
  • I Japan signaliserer blomstringen av kirsebær som skjer i mars eller april starten på våren, er signalet for starten av våren. Vårjevndøgn eller Shunbun no Hi som det kalles i Japan, feires ved å besøke forfedres graver og legge blomster.
  • Hvert år på årets første vårdag samles folk i Polen for å brenne en dukkeetterligning av Marzanna og kaste den i elva for å vinke vinteren farvel.
  • I Mexico feirer mayane den første vårdagen med «Return of the Sun Serpent».  Det er en eldgammel seremoni som foregår på kvelden på vårjevndagen. Solnedgangen skaper en trekantet skygge på El Castillo som ser ut som en synkende slange eller guden Kukulkan.
  • I Iran, den kurdiske delen av Tyrkia, Nord-Irak, Afghanistan, Kasakhstan symboliserer første vårdag begynnelsen på Nowruz, det persiske nyttår. Feiringen er 3000 år gammel.
  • 1. mars i Bulgaria gir folk hverandre vevde røde og hvite tall (martenitsi) som de bærer mens de ser etter årets første vårtegn. Da binder de sine martenitsi på trær for å feire den kommende våren. Feiringen kalles Baba Marta.
  • I enkelte områder i Italia feirer mennesker fortsatt Attis gjenfødelse og Kybeles makt, også kjent som Hilaria fra den 15-28 mars. Dette er en gammel romersk feiring for gudinnen Cybele.
  • I Australia feires våren i september med Floriade, som er en veldig stor floral festival.

rainbow

Hvor som helst i verden, er våren koblet til blomster og planter som gir liv og ny energi. Du kan også spre glede og gjøre venner fornøyd med vårblomster. Overrak noen du er glad i med en herlig blomsterlevering!

Written By
More from Kim

Blomster mamma elsker

Har du bestemt deg for hvilke blomster du skal sende til mamma...
Read More

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *