Valentine’s day nærmer seg

valentines-heart_sm1

I dag er det bare 3 uker til Valentinsdag, en av våre største blomsterhøytider. Det er en intens og spennende periode for Euroflorist og alle våre blomsterbutikker.

Opprinnelsen til Valentinsdagen er ikke het klarlagt. Det finnes en rekke ulike historier og ulike meninger om hva som er den sanne versjonen av historien bak valentine’s day. Man kan mistenke at det sannsynligvis er en blanding av alle versjonene.

I antikkens Hellas var midten av februar en periode da man hyllet Zevs og Heras pakt og dermed sto kjærlighet og fruktbarhet i fokus denne måneden.

I antikkens Roma var festivalen av Lupercalia dedikert til fruktbarhetesguden Lupercus, også denne ble holdt i februar. Lupercus prester drakk vin og ofret geiter og løp halvnakene gjennom Roma. Om man hadde problemer med sin egen fruktbarhet ville man bare ved å berøre prestene løse problemet.

Bare i middelalderen begynner vi å ane en sammenheng mellom kjærlighet og Valentinsdagen. Noen skrifter nevner at fuglene parret i februar, og det ble ansett som et kjærlighetssymbol. I denne perioden oppsto tradisjonen for elskere til å utveksle meldinger og kalle seg Valentine.

Den vanligste historien er selvfølgelig om martyren Saint Valentine som døde 14 februar år 270. På den tiden hadde Roma mange militære oppdrag med mange soldater involvert. Keiser Claudius hadde til og med avskaffet bryllup fordi han følte at gifte menn var dårlige soldater fordi de brydde seg mer om hjem og familie enn hæren og dens militære forpliktelser. Valentin feiret i all hemmelighet  bryllup for soldatene og tiltrakk seg på den måten keiserens vrede. Valentine ble arrestert og fengslet, men etterhvert ble han venner med den blinde datter av hans fangevokter. Jenta fikk tilbake synet på mirakuløst vis og like før Valentine ble halshogd, gav han jenta hjerteformede blader signert «Fra din Valentine».

I moderne tid festet Valentinsdagen seg først og fremst i USA, der tradisjonen med å sende Valentineskort nå er svært vidspredd. (tips til korttekst til valentine’s day kan du finne her) Fra USA spredte valentine seg til Europa, og i dag er det naturlig for oss å oppvarte kjæreste, venner eller familie med en blomst eller valentines gave. Dette er også en dag da mange velger å fri til sin elskede.

Og, som nevnt så er det en av de mest intense periodene for oss på Euroflorist. Vi fyller butikkene med masse røde roser og romantiske blomster. Men det er ikke bare roser og røde blomster som er populært til Valentinsdag, vi sender mange blomster og mange av dem er vakre blandede buketter med røde og rosa toner som garantert vil gjøre mottakeren glad. Og skulle det være at valget av gaver til valentine’s gave ikke er så enkelt så kan du finne mange gavetips til valentines day, perfekte for akkurat deg og den du vil glede.

Written By
More from Euroflorist

Mitt skip er lastet med: solsikker!

Solsikker trenger mye sol for å trives, som du sikkert kan forestille deg...
Read More

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *