Tulipaner og pai på PI-dagen

 

I dag skriver vi 14/3 – eller om amerikanerne skulle ha skrevet det: 3/14. Alle som fulgte med i mattetimen kjenner igjen 3,14 som pi… På engelsk uttalt pie… En perfekt dag å spise pai på – vi overbringer derfor en herlig oppskrift på pai med kylling, sopp og løk. Og bordet setter vi også månedens bukett. En herlig fargerik, gledespredende tulipanbukett – en vårfavoritt!

PAI MED KYLLING, SOPP OG LØK

Ingredienser

Paibunn:
150 g smør
200 g hvetemel
2 ss vann
Fyll:
3 stk kyllingfilet eller kjøtt fra grillet kylling
3 stk rødløk
1 bunt vårløk
ca. 250 g frisk sjampinjong
4 stk egg
2 dl matfløte
2 dl revet hvitost
½ stk rød chili i biter
salt, pepper og timian
Slik gjør du:
Smuldre smøret i melet og tilsett vann. Bruk gjerne en matprosessor. Trykk deigen ut i en paiform eller i porsjonsformer. Prikk paibunnen med en gaffel og stek den i ca. 15 minutter ved 200 °C.
Del stekte kyllingfileter i biter og fordel i det forstekte paiskallet. Stek løk, vårløk og sopp til det blir mykt. Fordel dette i paiskallet.
Pisk sammen egg og fløte og bland med krydderet og chili. Hell dette over ingrediensene. Strø over ost. Stek paien ved 180 °C i 20-30 minutter til fyllet er stivnet.
Server paien varm eller kald med salat til.
 
Da håper vi maten vil smake – velbekomme!
 
Written By
More from Kim

Et hjertelig tusen takk til alle våre fantastiske florister!

Tusen takk til alle våre fantastiske florister som har stått på for...
Read More

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *