Tulipaner og pai på PI-dagen

 

I dag skriver vi 14/3 – eller om amerikanerne skulle ha skrevet det: 3/14. Alle som fulgte med i mattetimen kjenner igjen 3,14 som pi… På engelsk uttalt pie… En perfekt dag å spise pai på – vi overbringer derfor en herlig oppskrift på pai med kylling, sopp og løk. Og bordet setter vi også månedens bukett. En herlig fargerik, gledespredende tulipanbukett – en vårfavoritt!

PAI MED KYLLING, SOPP OG LØK

Ingredienser

Paibunn:
150 g smør
200 g hvetemel
2 ss vann
Fyll:
3 stk kyllingfilet eller kjøtt fra grillet kylling
3 stk rødløk
1 bunt vårløk
ca. 250 g frisk sjampinjong
4 stk egg
2 dl matfløte
2 dl revet hvitost
½ stk rød chili i biter
salt, pepper og timian
Slik gjør du:
Smuldre smøret i melet og tilsett vann. Bruk gjerne en matprosessor. Trykk deigen ut i en paiform eller i porsjonsformer. Prikk paibunnen med en gaffel og stek den i ca. 15 minutter ved 200 °C.
Del stekte kyllingfileter i biter og fordel i det forstekte paiskallet. Stek løk, vårløk og sopp til det blir mykt. Fordel dette i paiskallet.
Pisk sammen egg og fløte og bland med krydderet og chili. Hell dette over ingrediensene. Strø over ost. Stek paien ved 180 °C i 20-30 minutter til fyllet er stivnet.
Server paien varm eller kald med salat til.
 
Da håper vi maten vil smake – velbekomme!
 
Written By
More from Kim

Sende blomster – bare fordi

Behøver man egentlig en spesiell anledning for å sende en herlig blanding...
Read More

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *