Tulipanens dag 15. januar – årets første vårtegn

Send en fargesprakende bukett tulipaner
Send en fargesprakende bukett tulipaner

Midt i mørkeste januar kommer de. De første etterlengtede vårtegnene – TULIPANENE! Herlig, friske, og fargesprakende tulipaner bringer våren inn i stuen og hjelper oss med å tenke på at våren snart er her. En så populær blomst som tulipanen, har selvsagt fått en egen dag: Tulipandagen feires fredag 15. januar. Denne dagen markerer starten på tulipansesongen og blomsterforretningene over hele landet vil bugne over av norske friske tulipaner i alle farger.

Populær snittblomst
Tulipanen er Norges mest populære norskproduserte snittblomst. I løpet av sesongen kjøper vi mer enn 75 millioner tulipaner. Men visste du at de tulipanene vi kjøper i Norge er produsert av norske gartnere? Det betyr at det er kort vei fra gartneren til blomsterforretningen og hjem til deg. Dermed er du sikret friske og holdbare tulipaner du kan glede deg lenge over.

Alt er lov
Det finnes mange tradisjoner rundt blomster. Når det gjelder tulipaner er alt lov. Både til hverdag og til fest. Det finnes ingen regler for hvor mange blomster det skal være i buketten. Men én ting er sikkert: Store buketter er absolutt det vakreste. Tulipaner er vakrest i flokk!

Bland tulipanene med andre blomster
Tulipanene er meget vakre å blande med andre snittblomster. På de gamle Hollandske maleriene kan vi se hele våren blandet i en bukett. Prøv å blande en bukett tulipaner med for eksempel ranunkler, anemoner og mimosa. Kvister fra hagen er også vakre å blande med tulipanene.

Dramatikk og kjærlighet – legenden bak tulipanen
I fra antikkens Persia fortelles det om et forelsket par. Tragedien rammer dem med at den unge kvinnen blir drept av røvere. I fortvilelse rir den unge mannen rett utfor et stup og dør i fallet. Der blodet fra den unge mannen renner ned i jorden, vokser det opp noen vakre røde blomster som ingen har sett før – de første tulipanene. Blomstene hadde en fasong som lignet på en turban og fikk det persiske ordet Toliban.

Tips for bedre holdbarhet:
• Kjøp tulipaner med god utviklet knopp, pass på at knoppene har farge.
• Ta av papiret rundt tulipanene, men la plasten være på de første timene.
• Snitt tulipanene rett over, helst under rennende vann.
• La tulipanene stå kjølig i en ren vase med lunkent vann de første timene.
• Ta så av plasten rundt tulipanene og sett dem i kaldt vann.
• Bruk gjerne holdbarhetsmiddel for løk blomster.
• Sett blomstene kjølig om natten, da vil de vare lengre.

Besøk vår blomsterbutikk på nett og send en bukett tululipaner til noen du holder av eller til noen du synes fortjener noen oppfriskende tulipaner. http://www.euroflorist.no/Tulipaner_.c

Written By
More from Øystein

Amaryllis- Blomstenes majestet

• Amaryllis – blomstenes majestet Ridderstjerne eller Amaryllis som den ofte kalles,...
Read More

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *