Ta vare på dine roser!

Det er veldig populært å kjøpe roser for å vise kjærlighet eller takknemlighet til noen som står en nær. Rosen er veldig vakker, utstråler romantikk og kjærlighet, og er veldig lett å ta vare på. Og gjør du rett kan din vakre bukett forbli vakker i lang tid.

Kontroller at vasen er ren når du legger i blomstene og at ingen blader på stilkene kommer i kontakt med vannet for da dannes det bakterier som i sin tur påvirker negativt på blomstene. Fyll vasen med varmt vann, roser nyter det varme vannet. Ikke ta av cellofanet eller papiret når du setter buketten i vann da slik at buketten står mer stabilt.

Ta en skarp kniv og skjær nye snittflater på bunnen av stilkene. Skjær stilkene slik at hver stengel får en snittflaten på ca. 1 centimeter. Unngå saks og sløve kniver fordi det kan tette de små sugerør som sitter i blomsterstengler. Husk å klippe nye snittflatene omtrent annenhver dag, og bytt vannet hvis det blir for grumsete.

Et par timer etter at du har satt blomstene i vann kan du fjerne papiret som har stabilisert blomstene, men ikke fjern bandet som er bunden rundt buketten. Husk at buketten ikke bør være i direkte sollys, og unngå frukt er i nærheten av buketten. På kvelden kan du sette din bukett i en vinterhage eller på balkongen, hvor det er litt kjøligere.

Vi håper din vakre bukett varer lenge og det gir deg mye glede!

Written By
More from Kim

Kjære florist…

Kjære florister… For et arbeid dere har gjort de siste dagene for...
Read More

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *