Slik lever blomstene lenger, selv når du er borte!

blomsterliv

Sommeren er forbi for lenge siden, og snart er også høsten et blott minne. Ferietiden er med andre ord helt over for de aller fleste av oss. Samtidig som jeg nøt sommerferien i år, med 4 uker på ferie ute i den store verden, begynte jeg å tenke: «Men hva med alle blomstene mine mens jeg er borte?»
Sammen med å ta inn posten, er blomsterproblemet et faktum, for det er ikke alltid familie, venner eller naboen har tid til å gå en tur bort å hjelpe deg med dette.

Her er noen små tips til hva du kan gjørenår du skal reise over lengre tid:

Lys
Lys er en grunnleggende forutsetning for at alle blomster skal leve godt og lenge. Tar du ned persiennene eller drar for gardinene når du reiser? Prøv å plasser plantene i lyset, slik at de får så mye som de trenger. Hvis du har terrasse, kan det være et alternativ å plassere plantene der på sommeren, men vær forsiktig så de ikke blir utsatt for for mye sol. Bad med mindre vinduer eller frostet glass kan ofte være et godt alternativ også. 

Vann
Plantene trenger vann, det vet vi alle. Men de trenger ulike mengder vann, og ingen planter liker å tørke eller drukne i vann. Men det finnes ulike løsninger på dette, fra avansert til enkle, men geniale løsninger.

Sprinkler: Dyrt og litt vanskelig å få til, men et sikkert kort. Med de nyeste versjonene av sprinkleranlegg, kan du finjustere intervallet slik at blomstene får akkurat så mye som de trenger.

Opp-ned flaske: Ikke så pent kanskje, men enkelt, praktisk og rimelig. Du er jo uansett ikke hjemme til å sjeneres av flaskene. Du bruker en PET flaske. Lag et veldig lite hull i lokket, fyll med vann og stikk den ned i jorden opp ned. Dette betyr at jorden holdes moderat fuktig. Størrelsen på flasken kan du velge etter hvor stor planten er. Disse løsningene går også ann å kjøpe ferdig om du ikke ønsker å gjøre det selv.

vattna-blomma

Tags from the story
, ,
Written By
More from Euroflorist

Det vanskelige valget: firmajulegaver!

På de fleste arbeidsplasser feirer man året som har gått på forskjellige måter....
Read More

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *