Sineraria- farger som fanger blikket

Sineraria eller (Senecio cruentus hybrid) hører til de gamle klassiske potteplantene våre, men fremstår nå i nye moderne utgaver. Sineraria har fått nye, friskere blomsterfarger. Med et fargespekter som varierer fra hvit, rosa, lilla, rød til knall blå er sineraria virkelig et fargerikt blikkfang til boligen forteller Tonje Bergh, informasjonsansvarlig ved Opplysningskontoret for blomster og planter (OBP).

Fargelegg boligen med sineraria
Sineraria har margerittlignende tettsittende blomster som sitter i en halvkule over planten, og med sine store hjerteformede blader gir sineraria et dekorativt og frodig inntrykk. Det blir enkelt å gi boligen et innslag av friske farger med sineraria. Blomsterfargene finnes i en rekke røde, rosa, lilla og blå nyanser. Én enkelt plante er flott i en potte f.eks. i kjøkkenvinduet, men flere planter satt sammen i en grupper er også veldig flott.

Viltvoksende på Kanariøyene
Den sinerariaen som vi bruker som potteplante i dag ble til i England som et resultat av krysninger mellom 2 plantearter, hvorav den ene arten, Senecio cruentus, finnes viltvoksende på Kanariøyene. Etter mange forsøk og krysninger ble resultatet en ny sineraria hybrid med lengre blomstringstid, nye skarpe farger og en plante som tåler ned til 8-10 C˚.

Tips til stell
• Sineraria er en plante som er i salg fra nyttår og utover våren.
• Sineraria trives med lys plassering uten direkte sol. Den beste plasseringen vil være i et vindu som er vendt mot øst eller vest, men pass på at planten ikke står for nær en varmekilde – den tåler verken å tørke ut eller å stå for varmt.
• Sineraria holdes jevnt fuktig, men unngå at planten blir stående i vann.

Tags from the story
, ,
Written By
More from Øystein

Hvit vinter – Ta med deg fargene inn

Vi opplever den flotteste vinteren i manns minne, det er i og...
Read More

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *