Si det med blomster

Et bilde sier mer en tusen ord… Si det med toner, og ikke med ord… Vi på EuroFlorist er i alle fall glad i å si det med blomster 😀

I store norske leksikon kan du lese om blomstenes eget språk:

«Blomsterspråk, middel til å gi uttrykk for følelser ved hjelp av blomster. Skikken ble først brukt i Orienten og sies å være oppfunnet av haremskvinnene, dels som tidsfordriv, dels for å innlede eller opprettholde kjærlighetsforhold utenfor haremet. Til hver blomst var det knyttet en bestemt mening. Blomsterspråket kom til Europa med araberne, og ble i riddertiden utviklet til en omfattende blomstersymbolikk, idet blomstene og deres farger ble tillagt bestemte psykologiske betydninger.

Liljen ble et symbol for uskyld og renhet, rosen for kjærlighet, adonis for smerte, alperose for dristighet, brennesle for forsiktighet, forglemmegei for troskap, hortensia for forglemmelse, iris for lettsindighet, levkøy for anger, myrt for håp, reseda for sedelighet, ridderspore for uvennskap, stemorsblom for vennlighet, tulipan for stolthet, vannlilje for fortvilelse.

Blomsterspråket ble ytterligere utviklet ved at enkelte personer, slekter, politiske partier eller nasjoner valgte en bestemt blomst som sitt kjennetegn eller symbol … Blomsterspråket omfatter mange hundre blomster.»

Kilde: Store norske leksikon (www.snl.no)

Kanskje du også har lyst til å si det med blomster? Hvorfor ikke sende denne klassiske hvite buketten til noen som fortjener en hilsen fra deg? (Bare klikk på bildet).

Nyt dagen!

Written By
More from Kim

Møt EuroFlorist på Gave- og Interiørmessen

Til helgen braker det løs på Lillestrøm – med årets Gave- og...
Read More

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *