Roser, roser, roser

©

Til Valentinsdag er det roser som gjelder. Ikke så rart kanskje, siden røde roser er et anerkjent symbol på kjærlighet og lidenskap. Røde roser sier det meste, og uttrykker det beste. Rosenes språk er et universelt språk som nesten alle vet betydningen av.
På 1700-tallet begynte man å bruke blomsterspråket. Dette som en effekt da det å åpne kjærlighetserklæringer ble vurdert upassende. Å gi noen en rød rose betydde ekte kjærlighet som ville vare evig. Men røde roser står også for heftig lidenskap som kan blusse opp plutselig og falle bort fort. Røde roser står også for mot, og blir derfor brukt mye i politiske sammenhenger.

Selvfølgelig er det mange forskjellige varianter av røde roser. En av de vanligste i blomsterbutikkene er Passion, en staselig rose med dyp rød farge og lang stamme. Passion er en av de mest populære roser til Valentinsdag.

Men hva betyr antallet roser? Men man kan trygt si at både en, tre og ti røde roser vanligvis blir tolket som » jeg elsker deg». Tolkningene varierer litt, men her kan du lese hva det er vanslig at de står for:

1 rød rose = Du er alt for meg
3 røde roser = Når får jeg se deg igjen?
7 røde roser = Jeg elsker deg
10 røde roser = Vil du gifte deg med meg?
100 røde roser = Min kjærlighet for deg er grenseløs og evig

Skulle du få favnen full av røde roser på Valentinsdag, er det viktig å ta vare på dem også, så du får nyte dem så lenge som mulig. Snitt om rosene om de ikke allerede er ferdig snittet – og sett dem i varmt vann. Bladene må ikke være i vannet da dette øker veksten av bakterier og forkorter livet på rosene. Mottar du blomsternæring med rosene bør du også sørge for å bruke den, da det ikke bare er mat – det bidrar til å holde bakterier unna. Snitt gjerne om rosene etter et par dager og gi dem friskt vann. Roser er en all time favourite enten man kjøper til seg selv eller skal bestille blomster.

Written By
More from Euroflorist

Blomsterbutikk på nett

For lenge siden var den eneste måten å sende blomster på – å gå...
Read More

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *