Råd og tips om valg av vaser

Det med vaser kan være ganske vanskelig, syns jeg.Jeg har liksom aldri en vase som passer, enten jeg kjøper blomstene selv eller det banker et hyggelig blomsterbud på døren.
Ikke har jeg plass til allverdens vaser i skapene heller. Det er kanskje bedre å ha noen basvaser som er fine og anvendelige.
Her på kontoret har vi floristene Anette og Veronica – og de har kommet med noen gode råd. Her er deres beste vasetips:

Det viktigste er å passe seg for å kjøpe vaser som egner seg best til pynt. Hvis det ikke fungerer å arrangere blomster i vasen er den ganske ubrukelig…
(Altså hvis du ikke vil ha den bare til pynt, da…)

Den beste basvasen er en sylinderformet vse. Sylindervaser finnes i mange forskjellige størrelser. Du bør ha en større sylindervase som er cirka 30-35 cm høy.
En lavere variant er et bra supplement når du vil lage en borddekorasjon som ikke sperrer utsikten over bordet. En lavere sylindervase er også perfekt å sette tulipaner i.
En smal og høy sylindervse (også kalt prøverørsvase), er et måha for de anledningene der du får eller kjøper en single, flott blomst. Tenk på at den bør være ganske høy,
for eksempel kan de første rosene bli opp til 60 cm lange.

En annen bra modell er vaser som har «midje». Stilkene får bra med lass i bunnen og det blir lett å arrangere blomstene.

Den verste vasetypen er de kjegleformede – når vasen er bredere i toppen enn bunnen. Så selv om vasen ser fin ut i butikken, ikke kjøp den – det fungerer ikke så bra
å arrangere blomster i en slik type vase.

Mange har også vakre Alvar Aalto-vaser, de som er litt ujevne i kantene.
Ikke gjør feilen med å gjemme vasen under masse blomster – den er så vakker som den er.
Et knep kan være å sette en bit tape ved grensen for den store utbuktningen. Da blir den som en vase for seg der du kan sette en litt høyere blomst.
Resten av vasen kan fylles med en annen dekorasjon: Steiner, skjell eller lignende. På den måten yter du vasen større rettferdighet.

Ikke glem å rengjøre vasen ordentlig etter bruk, så det ikke finnes noen bakterier igjen. Å skylle med litt eddik hjelper for å få bort de siste bakterierestene.
Eddik kan du også bruke litt av i blomstervannet for å holde bakterier borte.
Har du ikke fått blomsternæring med fra floristen kan du ta 1 sukkerbit og 2 tsk eddik til en liter vann.

Lykke til!

Written By
More from Kim

Send blomster for å si takk

Neste uke, på den 29. september, feirer man Dankeschöntag i Tyskland. Det...
Read More

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *