Påskens vakre farger

easter
Påsken er en tid å lengte etter. Naturligvis fordi vi får litt etterlengtet ferie etter den lange og kalde perioden mellom jul og vår. Men også fordi vi endelig kan fråtse i glade farger, pyssel, god mat og vakre påskeblomster.
Naturligvis har mange av våre påsketradisjoner en bibelsk opprinnelse, også fargene. Påskens alvorlig budskap henger sammen med fasten før. Den liturgiske fargen under fastetiden og påsken er lilla eller fiolett, en farge som symboliserer bot for tidligere synder. De andre kirkelige fargene i påsken er først og fremst  svarte farger på langfredag ​​og hvitt på påskedagen, som symboliserer glede og oppstandelsen.

De påskefargene som er svært vanlige i norske hjem er selvfølgelig gul og grønn. Den gule fargen går igjen i dekorasjoner og pynt, påskeblomster, bordsetting for påskemiddag og påskemat. Gult symboliserer såklart solen som kommer tilbake men henspiller seg også på våre tradisjonelle påskekyllinger, hvor egg og kylling har en sterk tilknytning til gjenfødelse og nytt liv.

Den grønne fargen passer naturlig godt med den gule, og henspiller seg også til gjenfødelse og ankomsten av våren. Vi tar til og med det grønne inn i våre hjem for å manifestere ankomsten av våren med kvister, påskeris og dekorerer med egg, fjær, eller kanskje små påskehekser. Opprinnelig hadde påskerisen en helt annen funksjon – den ble nemlig brukt til å piske seg selv som en form for bot på langfredag.
Blomster er også en naturlig del av påsken. Vi fråtser i påskeliljer, gule tulipaner, delikate vårplanteringer med perlehyacinter, krokus og søte Narcissus. Akkurat som til jul velger mange å ønske nære og kjære en god påske med blomster. Hos Euroflorist ser vi også at flere og flere velger å bestille blomster til sine kjære hvis de ikke har vært i stand til å besøke dem selv. Påsken 2014 har vi et enda større utvalg av påskeblomster å velge mellom. Alt fra vakre buketter av påskeliljer til vakre vårplanteringer med vårens alle favoritter.

 
 
 
 
 
Written By
More from Euroflorist

Late sommerdager med peoner

JA vi elsker peoner! Det er vanskelig å la være, jeg kan...
Read More

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *