Påskeliljer eller Narcissus?

Da var det blitt mars, og kampen mellom vinter og vår er til å ta på. Sammen med snøklokker er påskeliljer blant de mest populære tegn på våren er her. La oss se på nærmere på denne vakre planten med solens farger oss minner oss på at våren tross alt venter der ute.

Påskeliljer vokser og blomstrer best når de har rikelig med fuktighet, så ikke la jorda tørke ut. Jo mer vann de får, jo høyere de kan bli. De blomstrer best når de står i lys og helst der det ikke er for varmt. Klipp av visne blomster av, så får løken mer kraft.

02-2016-08

Påskeliljen – Narcissus – er med sin lampelignende og rene form også veldig populær som snittblomst i vase. Selv om de er superpopulære i påsken er det ingen grunn til å vente – send en påskelilje allerede nå som en tidlig vårhilsen!

BOU15_21M_a

Visste du at..

  • Narsissisme, som betyr å være meget selvopptatt kommer fra legenden om den unge Narcissus i gresk mytologi. Han var så forelsket i seg selv at han stirret på sitt eget speilbilde før han til slutt falt i vannet og druknet. Siden han ble forvandlet til en blomst.
  • I Wales er det sagt at den som får øye på sesongens første påskelilje får 12 måneders velstand.
  • Påskeliljer symboliserer vennskap, tapperhet, respekt, trofasthet og selvfølgelig påsken.
Written By
More from Kim

Gled deg, pappa!

Gled deg, pappa. Snart er det farsdag – og bare et lite...
Read More

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *