Norge feirer 200 år!

977608_10152832826885613_2005689231_o

Store og små, vi gleder oss alle til 17. mai! Dagen er helt spesiell for oss nordmenn, og det er mest sannsynlig den største feiringen vi har i Norge som er for oss alle. Mange andre land snur seg i beundring til hvor spesiell vår feiring er, og synes det er fantastisk inspirerende og morsomt å følge med på dagen. Vi har jo til og med en nasjonaldrakt! Det er et vakkert syn. Dagen starter tidlig og slutter sent, og ofte har vi planlagt hvert eneste minutt slik at vi får mest mulig ut av dagen. Det er jo trossalt et helt år til neste gang!

Morgentoget starter i flere byer allerede klokken 06.00 og barna strømmer til vinduet på soverommet for å se. Da er signalet gått for at NÅ er det 17. mai. Is brus og kake venter, så det går kjapt å hoppe i finklærne. Bunader og finklærne er på og barnetoget begynner, etterfulgt av alle skoletog, folketog og russetog. Huff, det er mange tog og mye mosjon, men det er bare bra med alt godteri som det blir på denne dagen.

Nei, kort og godt, det er en fantastisk dag.
Men… i år er det til og med enda mer spesielt. Norge feirer nemlig 200års jubileum. Et stort og fint tall som kommer til å skape enda mer feiring i hjem og gater.
Og for alle oss bunadflaggfinklærogiselskere så er jo dette heeeelt fantastisk.

Når man er i blomsterbransjen så er det vanskelig å ikke elske fargene rødt hvitt og blått, for de florerer i alle blomsterbutikker i mai både som gave til konfirmasjon og som fantastiske blomster til 17. mai.
Jeg pleier å pynte bukettene med flagg og sløyfer som jeg gjør hvert år, noen tradisjoner er for vakre til å eksperimentere med rett og slett.
Om man har noen man gjerne ville feire dagen med men ikke kan kan man såklart også sende blomster med flagg. 
Se bare på denne:

norgemai

Men husk at om du heller vil prøve noe annet til vakre maimåned kan du også bestille blomster her og finne din egen favoritt.

I neste blogginnlegg skal jeg skrive litt om hvorfor vi feirer 200 år, og hva som skjer i de store byene på den store dagen.

Stay tuned!

 

Written By
More from Euroflorist

Den vanskelige ordet: Unnskyld

Unnskyld er et av de mest vanskelige ord vi kan si. Kanskje fordi det ofte...
Read More

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *