Morsdag nærmer seg

morbild
Da var det dags for morsdag igjen! En høyt elsket dag av alle mødre –  og alle oss andre. Den første morsdagen i Norge ble feiret den 9. februar 1919, og hvert år faller den på den andre søndagen i februar.
Det er en herlig dag for hele familien, hvor man verter opp mamma litt ekstra, og feirer henne ordentlig med frokost på sengen, vakre kort og kake – eller om du er langt borte på morsdag kan du også sende blomster til morsdag.
Tradisjonen å feire morsdag Kommer opprinnelig fra USA. Amerikaneren Anna Jarvis ville hedre sin mor med en minnegudstjeneste et år etter hennes bortgang. Kirken ble dekorert med blomster, og hvite nelliker ble delt ut till alle besøkere. 
Ideen om å hedre mor på denne måten spredte seg og landet til slutt her i Norge.

Blomster er den aller vanligste morsdagsgaven. For oss på Euroflorist er det en av de mest intense periodene på hele året. De aller fleste blomsterbutikkene er åpne og bugner av nydelige morsdagsblomster!

Som alltid med tradisjoner, er det mange forskjellige historier om hvorfor vi feirer dem. Som nevnt ovenfor, så var det amerikanske Anna Jarvis som ville hedre sin mor gjennom gudstjeneste, og gudstjenesten skulle handle om morskjærlighet. Under gudstjenesten ble det delt ut hvite nelliker: Denne blomsten ble dermed senere et symbol på morsdagen i mange land. Den vakre tradisjonen spredte seg som ild i tørrt gress og vips – i 1914 var det en offisiell helligdag i USA. Altså bare 5 år senere kom tradisjonen til Norge. Et skriv om hvordan dagen skulle feires ble til og med skapt. Her sto det at «mor skal bli hedret med blomster og/eller en liten gave» videre sto det også «barna skal bidra til å rydde, vaske og lage mat så mor kan hvile»

I dag er det en selvfølge å feire morsdag med blomster og gaver, eller en familiemiddag. Kan du ikke stikke innom nærmeste blomsterbutikk så kan du alltid bestille blomster på nett, det er iallefall noe man ikke kunne gjøre tidlig på 1900-tallet! Til og med et brev om hvordan dagen skulle feires ble skapt, der sto det at «mor vil bli hedret med blomster og en liten gave» og videre oppfordret det barna til å bidra til å rydde, vaske og lage mat så mor kunne hvile.
Den dag i dag er det vanlig å hedre mor på morsdagen, og mange har også sine egne tradisjoner. Kanskje det er hennes favorittkake, nydelige blomster eller sjokolade. Hvis du vil sende blomster til morsdag kan du her finne noen flotte gavetips til morsdag hos oss. Eller kanskje du er helt blank på hva du skal skrive til mor, for det er ikke alltid like lett å finne en tekst eller dikt verdens beste mor verdig. Her er forslag til tekst på kortet til morsdag.
Da ønsker vi alle mødre, farmor, mormor – ja, alle mammer der ute en fantastisk morsdag.

Written By
More from Euroflorist

Kunsten å velge brudebukett

Våren og sommeren er ikke langt borte nå. Og med vår og...
Read More

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *