Mitt skip er lastet med: solsikker!

olja

Solsikker trenger mye sol for å trives, som du sikkert kan forestille deg bare ved å høre navnet. En solsikke kan vokse seg veldig lang, og produserer gigantiske blomster. Det er en virkelig imponerende blomst som er populær på slutten av sommeren, både som snittblomst, og selvfølgelig i hagen. Det er en flott ting å se solsikker vokse til disse imponerende størrelsene, bare fra de små frøene som du sår om våren.

Den klassiske solsikken er selvfølgelig gul. Men det finnes også andre fargevarianter, hvit, rødbrun og andre røde nyanser. Fargene kan være både solide og skiftende i flere fargenyanser.

Solsikken har en lang historie som strekker seg helt tilbake til 3000 f.Kr., da de nordamerikanske indianerne tok blomstens mange fordeler til bruk. De produserte mel eller olje fra frø, eller bare hadde frøene som de er i forskjellige retter. Solsikker har også bidratt til fargeproduksjon og produksjon av forskjellige urtemedisiner.

Vi elsker solsikker, ikke bare fordi de er vakre – solsikken er også en av våre viktigste avlinger, og nesten alle deler av den kan brukes til noe godt. Frøene har høyt innhold av vitaminer og er fullstappet med protein. Det er fra dem vi produserer solsikkeolje som er perfekt til alle typer matlaging. Solsikkefrø er også godt i sin opprinnelige form, og brukes for eksempel til brød, i müsli eller som en ingrediens i salater. Videre blir frøene brukt til å produsere margarin med lavt kolesterolinnhold.

solrosor

Hvis du ønsker å dekorere hjemmet ditt med vakre solsikker, husk noen enkle ting:
Først og fremst bør du skråkutte blomstene, som med alle snittblomster. Deretter setter du dem i lunkent vann, gjerne med blomsternæring. Det er også viktig å fjerne blader fra stilkene slik at de ikke faller inn under vannlinjen, eller risikerer å gjøre det etter noen dager. For ekstra holdbarhet plasseres solsikker på et litt kjøligere sted.

 
Hvis du ønsker å plante solsikker i hagen, vi har også noen enkle råd:

1. Du kan enten plante solsikker innendørs i ca 3 uker først, eller plante frøene direkte på stedet. Hvis du planter direkte, bør du sørge for at jorda er varm nok.
2. Hvis du planter dem innendørs kan du re-plante dem ute når det blir varmere, i begynnelsen av juni.
3. Støtt solsikkene med en pinne fra start av, for best mulig resultat.
4. Solsikker krever både mye sol og vann, så plante dem på rett sted der de får nok sol og gi dem rikelig med vann. 

Vil du sette et smil på noens ansikt kan du selvfølgelig bestille solsikker når du skal sende blomster også. Da kan du kontakte oss direkte eller en av våre blomsterbutikker så hjelper vi deg.

Written By
More from Euroflorist

Roser, roser, roser

Til Valentinsdag er det roser som gjelder. Ikke så rart kanskje, siden røde roser...
Read More

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *