Lysene tennes til advent

Advent- lysene tennes

Advent kommer fra det latinske ordet «Adventus» som betyr «ankomst «, og refererer til Jesu fødsel på julaften. Advent er på et tidspunkt da alt i naturen er i hvilemodus, dagene er korte og består ofte av duskregn av kulde. Med nydelige lys og håp er advent noe vi alle lengter etter når høsten mørkner og vinteren kommer. Advent begynner fire uker før jul og er den offisielle starten på julen, selv om vi merker at julen kommer før dette. For mange av oss er advent midtpunktet for alle dine festligheter. Vi dekorerer hjemme og begynner å bake julekaker og handle julegaver. Det er også mange som pynter juletreet i adventstiden. Og såklart, så tennes det første lyset på adventsstaken – som markerer at nå, nå er julen igang!

Adventskransen oppsto i Tyskland på 1800-tallet. I Norge er det flere varianter av adventskrans. Den er vanligvis laget av grankvister, dekorert med lys, bånd og kongler. Den tradisjonelle adventskransen er lilla, men man finner også adventskranser i rødt og hvitt. Mange velger også å ha en dørkrans i julen, for å sørge for at julen i hjemmet begynner allerede når man kommer inn døren.

Advent er tiden alle barn elsker. Da teller man ned hver dag enten med en liten sjokoladebit eller en liten pakke. Tradisjonelle, opprinnelige adventskalendere hadde religiøse symboler, men i moderne tid har dette blitt erstattet med små leker, søtsaker og andre gode ting.

I adventstiden blomstrer også alle julemarked. Julemarkedet er et fenomen som oppsto i Tyskland på 1400-tallet, og i dag er julemarked en stor tradisjon her i Norge også. Foreninger eller skoler har ofte sitt egen julemarked hvor du kan kjøpe juledekorasjoner, mat og godteri. Og i de store byene er det julemarked på nesten hvert gatehjørne. Julemarkedet pleier ofte å være stedet hvor du virkelig føler julestemning for første gang.

Flere og flere mennesker velger å gjøre det enkelt og handle julegaver på nettet i forkant, i stedet for å slippe julestresset i butikkene i julen. Det merker vi her på Euroflorist. Flere og flere velger å sende juleblomster for å ønske god jul, ofte med en liten gave som for eksempel en konfekteske, vaser, sjokoladehjerter med mer. Det beste av alt mener likevel mange er det personlige hilsenkortet med din julehilsen som leverer med blomstene. Vi leverer helt opp til første juledag, slik at julehilsen kommer trygt før julaften. Så da gjenstår det bare å ønske en riktig god juletid!

 
Written By
More from Euroflorist

Mitt skip er lastet med: solsikker!

Solsikker trenger mye sol for å trives, som du sikkert kan forestille deg...
Read More

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *