Julestjernene venter på deg

Julestjerner
Her på Euroflorist har vi hatt julestemning veldig lenge. Vi begynner å tenke på julen allerede på sommeren, og nå når vi er i november, er det nesten slik at vi alle går og nynner på julesanger. Selvfølgelig er det ikke bare vi som forbereder oss til jul, en av våre aller største blomsterhøytider. I mengder av gartnerier står millioner av julestjerner og venter på å bli adoptert.

Opp imot 6 millioner julestjerner!
Julestjernen er en av de mest tradisjonelle symbol for julen –  vi simpelten elsker den! Hver jul blir det solgt ca 6 millioner julestjerner i Norge. Den mest populære er selvsagt rødt, men i de senere år har også hvite julestjerner blitt en stor favoritt.

Det finnes en mengde varianter julestjerner, trolig flere hundre. De varierer i størrelse, struktur og nyanse, men du som kjøper en julestjerne legger nok ikke merke til hvilken variant du tar med deg hjem, da de er relativt like.

Julestjernene vokser utendørs i plantasjer i sydlige land, men dens opprinnelse er Mexico, der den vokser vilt. Ifølge aztekisk mytologi døde en gudinne av et knust hjerte. Hennes blod dryppet ned på julestjernen og deretter fikk den sin opprinnelige rødfarge. For oss i Europa, kom blomsten via USA der den ble introdusert på midten av 1800-tallet.

Bladene er ikke blomster
Julestjernens blomster er ikke de fargede bladene, men små gule blomstene som er rundt den. Ett tegn på at julestjerne har det bra er at disse blomstene står i knopp og ser friske ut.
Du vet vel også at man ikke skal spise julestjerner – de er ikke dødelige men man kan kaste opp og bli dårlig i magen av dem. Så for spise og smakeglade barn og dyr bør den stå i høye vinduskarmer hvor man ikke når den – eller på bord.

Ta vare på julestjernene dine
Julestjerner er svært følsomme for kulde. Så snart det kryper ned til 15 grader slutter den å trives og begynner å miste bladene sine. Hvis du kjøper en julestjerne, og vil transportere den ute i kulden i lang tid, bør du sørge for at den er godt innpakket og beskyttet fra kulden. Den trives i lyset, og jorda må holdes litt fuktig.

Mot slutten av november dukker de første julestjernene opp i butikkene. Både for seg selv og i juledekorasjoner. Det er rimelige blomster som du kan kjøpe mange av, og om du mislykkes med en – står det millioner av nye julestjerner og venter på deg!

Written By
More from Euroflorist

Morsdag nærmer seg

Da var det dags for morsdag igjen! En høyt elsket dag av alle...
Read More

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *