Juledekorasjon med personlighet

Juledekorasjon med personlighet
– Gi julestemningen et ekstra løft med en hjemmelaget, levende juledekorasjon, foreslår informasjonsansvarlig Tonje Bergh ved Opplysningskontoret for blomster og planter (OBP). Kunsten å skape en fin, eksklusiv og personlig juledekorasjon er egentlig ikke så vanskelig. Med utgangspunkt i friske julestjerner er du allerede godt i gang.
– Med sine mangfoldige former, farger og størrelser, er julestjernen anvendelig og en inspirasjonskilde for utallige dekorasjoner som skaper stemning for enhver smak, fastslår Bergh.

Med det rette tilbehøret kan man lett lage en perfekt dekorasjon. Her gir vi deg eksempler på to
stiler som er enkle å få til, og tips om hva som er det ideelle tilbehøret for hver av stilene.

En feststemt og elegant stil
Kombinerer du julestjernene med for eksempel lys, glitrende kuler, satengsløyfer, perler og utsøkte stoffer presentert i en elegant eske, blir julestjernen den ideelle dekorasjonen for den fasjonable og elegante stilen.
Dette er hva du trenger for å lage stilen:

1. Bruk smeltelim til å feste flere lag med sateng- og silkebånd fra eskens innside til øverste kanten og fold dem utover. Båndet kan være lengre enn esken og legges i overdådige folder

2. Fest tilbehør som stjerner og perler på silkebåndet med lim

3. Pakk en vanntett folie rundt stjernens potte og fest med gummistrikk. Nå kan planten plasseres i en eske hvor den enkelt kan vannes uten at det blir vannsøl.

4. Med ganske lite tilbehør kan en enkel treeske gjøres om til en elegant dekorasjon.

Den trendy og dristige stilen – forbløffende og annerledes.
For denne stilen er mottoet: Noe utenom det vanlige. Sterke farger, morsom pynt i ull, fløyel og plast og iøynefallende potter gjør julestjernen til en ”fraky”, tidsriktig og flott dekorasjon for den trendy og dristige stilen. Dette er hva du trenger for å lage stilen:

1. Fjern magebåndet fra et fast og fint garnnøste og erstatt det med et filtbelte eller silkebånd som du fester midt på med smeltelim. Forsegl endene på båndet med en stjerne eller lignende til pynt.

2. Fyll en orkidètube med vann og sett det midt i garnnøstet. Deretter fester du garnnøstet på en glassplate, glasskål eller et syltetøylokk med en oasisholder. Oasisholder får du kjøp på en hobbybutikk eller i et planteutsalg.

3. Skjær en gren av en julestjerne og hold nederste enden av stilken over en liten flamme (til den hvite melkesaften har sluttet å sive ut) umiddelbart etter kutting. Denne behandlingen forhindrer den melkeaktige væsken i å renne ut i tilegg til at julestjernen får lengre holdbarhet. Ved slik behandling, kan julestjernen som snittblomst stå i opp til 14 dager om ikke lengre.

4. Fest garnnøstet på oasisholderen, og vips den morsomme og utradisjonelle dekorasjonen er ferdig.

Written By
More from Øystein

Høst i huset

Høst i huset De varme og gylne fargene ute har for lengst...
Read More

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *