Hvorfor er julen rød?

rødejulblogg
Det er vanskelig å ikke elske røde blomster, men det er mange som spør seg selv: hvorfor er egentlig julen rød? Det er trolig ikke noe klart svar på hvorfor julen i dag er rød i så stor grad som den er. En teori er at den røde fargen var en av de mest kostbare å produsere før i tiden, og at den derfor bare ble brukt til helt spesielle anledninger. Men vi skal ikke glemme at rødfargen i julen er et relativt nytt påfunn. I det gamle jordbruks-samfunnet var rødt knapt en fremragende farge.

At noen av våre mest folkekjære juleblomster er strålende røde bidrar til at rødt har blitt en så populær julefarge. På toppen er den klassiske røde amaryllis, tett fulgt av røde julestjerner. Man kan gjerne kombinere de to populære juleblomstene med andre ting som finnes i julen, som gran og røde bær. Alltid populært i julen.

Annet som definitivt har gjort sin del for å etablere rødfargen i våre sinn er julenissen. Den første «moderne» julenissen ble tegnet av Thomas Nast i 1863. Bildet av den rødkledde julenissen med et stort hvitt skjegg ble populært litt senere, nærmere bestemt på 1900 tallet. Kommersielle interesser har i stor grad bidratt til å skape bildet av den moderne julenissen. Så tidlig som i 1930 tegnet Haddon Sundblom den klassiske Coca Cola julenissen som hadde en sterk innflytelse på vårt syn på den røde julenissen. Disney-figurer ble også utbredt på 1900-tallet og bidro til dette bildet av nissen.

Rødt er selvsagt også en viktig farge i vår samling av juleblomster. Vi har klassiske juledekorasjoner med amaryllis, julestjerner og svibler kombinert med julegrener, kongler og pynt. Men ønsker du å sende en enkel, majestetisk amaryllis eller julestjerne er dette like vakkert til jul. Så enten du bare trenger inspirasjon eller skal sende juleblomster så kan du enkelt bla deg gjennom våre julefavoritter. Vi leverer i hele Norge, hele julen – selvfølgelig.

Written By
More from Euroflorist

Sommerfavoritten

Hvert år kårer jeg min egen sommerfavoritt – og det er alltid...
Read More

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *