Hvor kommer blomstene fra?

Har du noen gang lurt på hvor blomstene kommer fra? Ja, de vokser naturligvis et sted, men hvordan ender de opp hos våre florister? De aller fleste snittblomster og planter som er i blomsterbutikker kommer fra grossistenes gigantiske blomsterauksjoner i Aalsmeer, Nederland. Det er verdens største blomsterauksjon, og det er en av de største bygningene i verden, så stor som ni fotballbaner.

I Aalsmeer kjøpes og selges det blomster for ca. 20 millioner hver dag. Blomstene kommer fra hele verden, og blir deretter fraktet ut i Europa, ut til florister. Ca halvparten av denne store mengden av blomster er faktisk roser, og under spesielle anledninger som Valentinsdag, morsdag og jul blir det solgt enorme mengder av blomster.

Du kan besøke blomsterauksjonen, og hvis du har mulighet til å gjøre det, så er det virkelig en opplevelse. Men du skal være morgenfrisk hvis du vil se alt. Gjester er velkomne fra klokken 07:00 om morgenen.

one

two

three

four

Vogner med blomster blir presentert for som legger bud, og alle bomstene er plassert på en plattform. På store skjermer vises det informasjon om blomster: type, antall og pris. Prisen går hele tiden ned til en av budgiverne trykker kjøp. Så man bør ikke vente for lenge for å få de beste produktene. Dette er det som kalles en «nederlandsk auksjon», prisen som starter er høy for så å gå ned til et rimelig nivå.

six

Før i tiden var det omkring 140 lastebiler som kjørte rundt med alle blomstene i bygningen. De er nå blitt erstattet med spor hvorpå lasten kan fraktes frem og tilbake, et betydelig mer miljøvennlig alternativ.

 seven
Written By
More from Euroflorist

Påskebryllup

Det er kanskje ikke så vanlig å gifte seg i påsken. Men...
Read More

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *