Hvem kommer med påskeegg?

eggs
Tradisjonene rundt påskeegg oppsto under middelalderen, men til og med lenger tilbake i antikken ble sett egg som et symbol på liv, fruktbarhet og gjenfødelse. Både i det gamle Egypt og Roma ga de bort fargede egg som en gave.

Men hvem er det som kommer med påskeegg? Tradisjonene og historiene varierer fra land til land .

– I Tyrol og i kanadiske Quebec er det helt enkelt kyllingen
– I Sveits er det gjøken
– I området rundt Alsace kan være storken eller påskeharen
– I Finland kommer trollene med påskeegg
– I Frankrike er det sagt at klokkene (!) Kommer med eggene. Legenden sier at alle kirkeklokkene stoppet på langfredag ​​for å gå til Roma. De returnerte først på påskedagen og bar på påskeegg som ble sluppet ned i hagene. Derav den franske skikken med å gå på påskeegg jakt i hagen.
– I Tyskland og nærliggende områder er det påskeharen som kommer med eggene. Det er også en sterk tradisjon å dekorere påskeris med fargede egg.
– I Italia er det også fortellinger om kirkeklokkene. Det sies at de var bundet sammen på skjærtorsdag slik at de var stille til påskedagen.
– I Polen er det en tradisjon å forberede en kurv med gaver og godteri på langfredagen, som kan bare være åpen på påskedagen.
– I Tsjekkia binder de unge mennene en kvast med fargerike bånd på. Så går de rundt og vinker mot unge kvinner og tigger egg eller noe å drikke.
– I USA kommer selvfølgelig påskeegg med påskeharen. En av de mer kjente tradisjoner er «the White House Easter Egg Roll» som holdes på påskedagen og er organisert av presidentparet.

Mal eggene naturlig

Det er ganske lett å farge eggene sine på en naturlig måte, med et meget vakkert resultat. Prøv å koke med et av følgende i vannet når du vil forberede eggene:

Skallet fra rødløk legger en vakker rød nyanse
Rødbeter, blåbær eller blå druer gir en mer rosa tone
Safran eller curry for vakre gule nyanser
Kaffe eller sterk te for brune nyanser
Spinat gir såklart en grønn nyanse

Påskeegg, morsom leker og god mat – alt hører til påslen. Og selvfølgelig blomster. Hele vår påskekolleksjon er selvfølgelig ute på våre nettsider så det er bare å velge og vrake blant vakre buketter og sende blomster i påsken for å gjøre noen glad.

 
Written By
More from Euroflorist

Blomster og lys i mørket

Når vi nå går inn i en mørkere årstid er det de...
Read More

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *