Heftige ranunkler

ranunkler

Hvem elsker ikke ranunkler? Det er en nydelig blomst som gir en nydelig anelse av våren som er på vei. Det vi vanligvis kaller ranunkler som du finner i din blomsterbutikk kalles bukettranunkler. Men de tilhører en svært bred familie av planter, som foreksempel smørblomst og ringblomst.

Bukettranunkelen kommer i hovedsak fra Hellas, nærmere bestemt Kreta, der de vokser vilt… (for en drøm!). De kommer i en rekke vakre, fargerike nyanser av rødt, gult og hvitt.

Akkurat nå føles det som julaften for mange ranunkelelskere når de finner i alle blomsterbutikker både vinter og vår. Jo lenger inn i sesongen vi kommer, jo heftigere ranunkler kan du få tak i. Mange foretrekker en ren bukett med ranunkler, men de går også godt sammen med både tulipaner og roser. Enten det er i en nydelig fargerik bukett eller en pastellfarget bukett i hvite og duse farger.

Ranunkler er også tilgjengelig som en potteplante og kan dyrkes i egen hage. Før var dette en renodlet knølvekst, men nå for tiden finnes det også ranunkelplanter som du kan så fra frø, og få blomster alerede samme år…. 

Når du kjøper ranunkler må du huske å velge blomster som er i knopp, men der fargen på blomsten er i ferd med å dukke opp. Du snitter dem ved hjemkomst som med andre blomster og setter dem i lunkent vann. Husk å fjerne bladene som faller ned i vannet, for å hindre bakterier og sikre lang levetid. Plasser ranunklene slik at de ikke står i trekk, men lunt og fint.

Og ranunkler er selvfølgelig fantastisk å sende med blomsterlevering om du vil bestille blomster på nett – enten du velger en ren bukett med bare ranunkler eller en blandet bukett med tulipaner kan vi garantere at mottakeren vil bli overlykkelig.

Written By
More from Euroflorist

Hvordan snitte blomstene riktig

Uansett hvor ofte jeg har lest og hørt tips og triks har...
Read More

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *