Høst i huset

Høst i huset

De varme og gylne fargene ute har for lengst begynt å avta.

Men hvorfor ikke ha noen høstfarger i stuen eller vinduskarmen?

– Nå som det begynner å bli mørkere og tristere ute er det hyggelig å få litt «sol og varme» inn i huset, sier informasjonsansvarlig i Opplysningskontoret for blomster og planter, Tonje Bergh.

– Mange av de norskproduserte blomstrende potteplantene fåes i et utall farger – alt fra sarte pasteller til knallfarger. Men nå passer det ekstra godt å velge noen flotte høstfarger. Så forlenger vi høsten litt før adventidstidens lilla, og julens røde og hvite farger begynner for alvor, opplyser Bergh.

Tips til stell av høstens blomstrende potteplanter generelt:

De aller fleste av plantene er veldig enkle å stelle. Likevel er det et par ting som det er viktig å tenke på nå som det begynner å bli kaldere og dagene kortere:

 Pyntepepper(Capsicum) er flotte i mange farger.

  • Ikke vann plantene i hjel! Plantene trenger rett og slett mindre vann nå når dagene blir kortere. Det er også viktig at de ikke blir stående med «føttene i vann», for hvis røttene først begynner å råtne er det intet å få gjort.
  • De fleste blomstrende potteplanter foretrekker nok litt lavere temperaturer enn det som er i våre stuer, men så lenge du holder plantene unna panelovnen vil de kunne klare seg bra. Hvis du skal lufte er det lurt å flytte plantene vekk fra vinduskarmen, for mange tåler ikke trekk.
  • Siden lyset er dårligere nå om høsten får ikke plantene så mye hjelp av dagslyset lenger. Derfor må du passe på de plantene som står langt inn i rommet. De kan trenge en ekstra lyskilde i nærheten. Uansett er det viktig å plassere plantene etter deres behov.
  • Gjødslingen bør reduseres, for nå går plantene inn i en hvileperiode der de stopper å vokse. Mengden gjødsel avhenger litt etter hvilken plante det gjelder. Men generelt kan vi si at alle planter kun trenger litt vedlikeholdsgjødsling. Da vil de trives bedre, og skape trivsel for oss.
Written By
More from Øystein

Amaryllis- Blomstenes majestet

• Amaryllis – blomstenes majestet Ridderstjerne eller Amaryllis som den ofte kalles,...
Read More

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *