Grønne planter som er bra for miljøet

miljøplanter

Har du hørt om cocktaileffekten? Det er at vi er i økende grad utsatt for en blanding av stoffer i små doser, men vi vet ikke hvordan blandingen av alle stoffer kan påvirke mennesker i det lange løp.

Nesten alt i våre hjem, arbeidsplasser og offentlige rom avgir ulike stoffer. Husholdningsapparater, elektronikk, møbler og tekstiler, maling, leker og så videre. Det er med andre ord en god idé å sørge for å lufte ordentlig i huset ca 10-15 minutter hver dag.

Men det finnes også planter som kan bidra til å rense luften. Så når du ønsker å dekorere hjemmet ditt, kan du slå to fluer i ett smekk og velge planter som er bra for ditt innemiljø.

Men hvordan kan plantene rense luften? Ifølge en undersøkelse utført av Bill Wolverton, ingeniør ved NASA som også bekreftes av to uavhengige franske laboratorium, fanger visse planter opp kjemiske molekyler. På denne måten kan de fungere som en slags grønn lunge. En enkelt grønn plante kan forbedre luftkvaliteten i et rom på 9 kvadratmeter. 2-3 planter sammen kan romme et rom på rundt 17-20 kvadratmeter. Med andre ord, er det en god idé å ha en grønn plante i alle rom. Og på soverommet er tipset å la planten stå der på dagen, men ta den ut om natten.

Her er noen eksempler på planter som er svært bra som luftrensere:

Gerbera reduserer benzen i luften (som kommer fra blant annet tobakksrøyk), kjemikalier i rengjøringsmidler og blekemidler i papir.

Pilbladranke forbedrer fuktighet i luften og er flink til å absorbere karbondioksid og rense luften.

Asalea fungerer mot ammoniakk og ulike stoffer i vaskemidler, lim og lakk.

Fredsliljen tar opp et stort antall stoffer fra sigaretter, maling og løsemidler.

Ficus hjelper mot formaldehyd og løsemidler i maling

Vær imidlertidig på vakt mot visse planter hvis du har barn eller kjæledyr, noen er giftige og kan forårsake utslett eller kvalme hvis man kommer i direkte kontakt med dem eller spiser dem.

Ønsker du å sende en plante istedenfor å sende blomster kan du også gjøre det på våre nettsider.

Hvis du velger «trygge planter», kan de være din beste venn – bare du husker å passe godt på dem!

Tags from the story
, ,
Written By
More from Euroflorist

Skrivesperre til julehilsenen?

Siden vi på Euroflorist møter våre kunder på nettet, kan vi også se...
Read More

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *