Dugnad – hjelpe hverandre

Dugnad er et kjent og kjært ord – faktisk kåret til Norges nasjonalord. Alle Normenn vet hva dugnad betyr –  og alle har vært med flere ganger. Samholdet og følelsen av at alle tar i et tak og fir noe/noen en hjelpende hånd gjør oss glade ; og så fornøyde som vi er etterpå 🙂  Dugnad er noe ganske så særnorsk, andre land og kulturer har svært liten/ingen kunnskap om hva dette egentlig er. Men Norge som land ble nesten bygget opp igjen på dugnad etter andre verdenskrig. Alle hjalp til der det trengtes, og vi fikk igjen et land som kunne fungere etter tyskernes herjinger.

Nå som våren virkelig er i god gang over stort sett hele vårt langstrakte land, holdes det dugnader i borettslag, barnehager etc, en riktig nasjonal oppryddning etter vinteren må til. Nå blir dører malt, busker trimmet, kasser får nye blomster og fellesområder ryddet, og alt i en felles ånd som gagner alle som har tilknytning til stedet.

Ønsker alle dugnadsutøvere en riktig God Dugnad, og ikke glem å skjemme deg bort med en fin rosebukett som «betaling» for god innsats 🙂

Bilde lånt av utskarpen.net

Tags from the story
,
Written By
More from Anette

Skoleslutt

Nå er det skoleslutt om få dager –  mange barn og ungdom...
Read More

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *