Duftende freesia

freesia
Fresia er en av mine absolutte favorittblomster. Sannsynligvis fordi lukten er helt uimotståelig, men også fordi den er skjør og sterk samtidig. Og så er den tilgjengelig i en rekke flotte farger!
Freesia tilhører faktisk samme familie som blant annet iris og Gladiolus, dvs. Sverdlilje eller sverd lilje planter. Dens latinske navn er Freesia x hybrida. Fresia er opprinnelig fra Sør -Afrika og derfra stammer også hybridene vi ser i våre blomsterbutikker i dag. Navnet på blomsten ble gitt av en tysk lege ved navn Friedrich Heinrich Theodor Frees.
Freesia først dyrket til kommersielle formål på slutten av 1800-tallet, men det var først etter andre verdenskrig at det ble en veldig populær blomst. Blomsten dyrkes i dag over hele verden, blant annet i Europa.
Freesia er tilgjengelig i mange flotte nyanser – rød, rosa, oransje, gul, lilla og hvit. Den kommer i flere forskjellige varianter fra små til ganske store, og med både enkle og doble blomster. Det er en svært bærekraftig snittblomst som er elsket av mange.

Slik tar du vare på din freesia
Når du velger freesia, sørg for at en av knoppene på stammen har begynt å åpne opp. Da kan du være sikker på at den er i god form og at du får nyte blomstene så lenge som mulig. Fresia bør gjerne plasseres litt kjølig og ikke for nær frukt som kan forkorte holdbarheten. Gi dem kjølig vann og en halv dose næring etter at du har snittet blomsten. Freesia kan holde opptil to uker hvis du passer godt på dem. Blomstene visner gradvis og én etter én faller blomstene av til slutt.

Freesia er perfekt i en egen bukett med litt grønt, men fungerer også utmerket i en blandet bukett. Freesia kan også dyrkes som en rotvekst i våre norske hager. De er dog litt følsomme for våre kalde vintre, og du bør plukke opp knollene før frosten setter inn, akkurat som du gjør med georginer eller gladioler.
Hvis du ønsker å sende en blomsterlevering til en fresia-elsker, har vi såklart mye å velge mellom. Bare søk etter fresia på våre nettsider www.euroflorist.no
 
Written By
More from Euroflorist

Vinterens fuglemat

Denne tiden på året er det ikke så lett for våre små venner,...
Read More

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *