Den internasjonale kvinnedagen

morbild

Den internasjonale kvinnedagen er hvert år den 8. mars, og ikke overraskende oppsto den i samband med kvinners stemmerett og kvinners rettigheter.
I 1910 ble den første internasjonale kvinnekonferansen holdt i Danmark – nærmere bestemt København.

Kvinnedagen ble først markert i Norge i 1915, og siden dette har den blitt markert ved både Universiteter og høyskoler. Politiske partier har også hvert år kampanjer rundt den internasjonale kvinnedagen.

Engasjementet rundt dagen har alltid vært stort, og hvert år arrangeres det tog i de fleste store byer. I 1978 gikk hele 20.00 kvinner og menn i tog i Oslo i anledning den internasjonale kvinnedagen. På 90 tallet ble det derimot mindre og mindre populært å markere dagen, men i senere tid har oppslutningen økt for hvert år.

Det er delte meninger om hvilken betydning kvinnedagen har for oss den dag i dag – men en ting er sikkert, det er en utmerket dag til å feire en kvinne man setter ekstra stor pris på, og som har hatt en stor betydning i ens liv. Det kan være alt fra ens mamma, til en lærer som har hatt stor innflytelse på deg, en tante, mormor, nabo eller venninne. Ellers kanskje det er en kvinne som ikke en gang vet om den innflytelsen hun har hatt i ditt liv?

Det finnes mange måter å feire på, men den sterkeste måten er ofte ved bruk av ord som beskriver både personen og hvilken rolle de har eller har hatt for deg.

Det er kanskje ikke alltid like lett, derfor har vi her samlet noen tips til korttekst som du kan bruke til inspirasjon. Vakre ord kan ingen sette en prislapp på, og det er noe man som mottaker tar med seg resten av livet. Du kan fremføre dine velvalgte ord direkte, sende i posten, sende blomster med din personlige korttekst – og/eller uttrykke deg i sosiale media.

Mulighetene er uendelige!

Written By
More from Kim

Gresskarsuppe til Halloween

Til de perfekte Halloweenblomstene hører selvfølgelig en herlig suppe:   Gresskarsuppe Ingredienser...
Read More

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *