Deilige Peoner

Red Charm, Claire de Lune, Souvenir du Prof. Maxime Cornu, Festiva Maxima, Karl Rosenfield, Buckeye Bell, Big Ben, Kansas, Chocolate Soldier, Rose de Rescht, Peter Brand, The Mighty Mo, Mons. Martin Cauzac, Bondepeon, Luktpeon, Trepeon, Kinesisk buskpeon, Hybridpeon, Dillpeon, Rosepeon, Tyrkisk peon.

Kjært barn har mange navn… Og det finnes selvfølgelig mange flere varianter av peoner enn dem du ser på den korte listen over. Peoner er en blomst som har mange trofaste beundrere over hele verden. Og er den ikke umulig å motstå?

Kan du kjenne den deilige duften?
Kan du kjenne den deilige duften?

Hvis du vil nyte peoner i egen hage, men kjenner deg litt uerfaren på området, har vi noen enkle tips. Peoner er som regel hardføre, men litt omsorg gjør alle blomster godt.

Peoner trives best i dyp, næringsrik og godt drenert jord. Jorden får gjerne være lett fuktig, kalkrik og blandet med leire. Hvis de i tillegg får stå litt i halvskyggen, er det store muligheter for at de blomstrer litt lenger.

De skal helst plantes på høsten, men våren fungerer som oftest bra, den også. Peoner liker som regel ikke å flyttes på, så det er bra å tenke over hvor du planter dem, allerede før du begynner.

Vil du sende en bukett med deilige peoner til en du er glad i? Vi anbefaler selvfølgelig EuroFlorist. Buketten på bildet over, finner du her.

Written By
More from Kim

Pollen

Naturen blomstrer igjen, noe som er helt nydelig, men det er også...
Read More

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *