Blomstermums!

blomstermums

Selvfølgelig kan du spise blomster! Noen blomster er bare dekorative, men andre kan også hjelpe med både smak og skjønnhet til mat.

Det viktigste er selvsagt å sørge for at du ikke forbruker giftige planter og blomster. I tillegg bør du også bare bruke blomster som du vet ikke er sprøytet, for eksempel. Du kan bruke blomster fra din egen hage eller ville blomster.

Det første du tenker på som spiselige blomster er kanskje krydder og andre nytteplanter i hagen. Blomstene på timian, oregano, merian, rosmarin og andre urter er ikke bare dekorative, men de gir også en stor mengde av smak til maten. For ikke å glemme gressløkens vakre lilla blomster som alltid fungerer bra som dekorasjon på et vakkert dekket bord eller som pynt på salaten.

Når det kommer til ville planter og blomster så er løvetannen en hit. De er et gratis alternativ til ruccula som du kjøper i butikken. Andre spiselige blomster er nasturtium, mallow, syriner, lavendel, tusenfryd, kamille og kløver. Jeg har minner fra når vi i min barndom gikk rundt og tygget små kronblader fra rødkløver. De smakte faktisk en slags søt nektar. Noen av de klassiske hageblomstene er også spiselige, men er i hovedsak brukt som dekorasjonsblomster. Blomstene er som kronbladene av nellik, ringblomst, solsikke, geranium, stemorsblomst, Snapdragon og tulipan. Og dette er bare en brøkdel av de som kan brukes.

Nedenfor er noen eksempler og tips til hvordan du kan bruke blomster i mat.

Roser, lavendel og fioler kan du bruke hvis du ønsker å lage sukker som lukter annerledes. Mos bladene fra en av blomstene med sukker i en morter og lagre den i en skål med et tett lokk. Du kan bruke sukkeret til å krydre kaker med. Vakkert og smakfullt!

Borage er en vakker blå blomst som lukter litt som agurk. Den er perfekt til en kald salat eller kokte grønnsaker. I min barndom var det vanlig å bruke blomster i isbiter. Vakkert og morro for barna! 

Squashblomsten er veldig vanlig i Sydeuropa. Og hvorfor skal ikke vi bruke blomsten, nå bruker vi frukten? Blomsten er både velsmakende og næringsrik, og du kan lage spektakulære retter med den. I Italia er det vanlig å steke eller frityrsteke blomstene. Har du lyst til å prøve noe mer avansert så kan du fylle blomstene med en god ricotta og fritere hele pakken. Perfekt til en frisk salat.

Blomster kan som du ser brukes til så mangt, de kan spises, pyntes med hjemme eller hos noen andre ved å bestille blomster hjemsendt. De gjør oss glad på alle tenkelige måter.

 
 
Written By
More from Euroflorist

17. mai – hva skjer da?

Det store 200 års jubileumet nærmer seg og alt tyder på at...
Read More

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *