Blomster og mat

For ikke altfor lenge siden var det vanlig å ha blomster i matlagningen. Kanskje har du laget din egen hyllebærsaft? Kanskje minnes du mormors glaserte fioler som prydet bursdagskaken som dekorasjon.

Det var også vanlig at man farget supper, desserter og vaniljesaus gule med hjelp av ringblomstens orange kronblader. Den såkalte ‘fattigmannsaffran’.

rosenblutenkochen31

Matlaging med blomster går langt tilbake i tid. Det er like gammelt som matlagingen selv. De gamle grekerne, aztekerne og romerne praktiserte dette allerede i sin tid, og  i middelalderen og renesanssen var det vanlig å bruke blomster da  skillet mellom blomster og krydder var liten.

Selv i dag bruker vi visse blomstersorter i matlagingem –  spesielt ved juletider. Kryddernellikken som vi bruker er jo ikke annet enn en tørket knopp av kryddernelliken. Og for å ikke glemme saffran som så vakkert setter farge på den blekeste paella eller lussekatt. Saffran er tørket pistill fra krokusen.

Er du en tedrikker? Frisk opp teen din med jasminblomster og jeg lover deg du får en helt anderledes og god te å varme deg på i høstmørket.

Tags from the story
, ,
Written By
More from Anette

Tulipaner

Mye er sagt og skrevet om tulipaner i lange tider   –  denne...
Read More

1 Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *