Blomster i alle regnbuens farger

rainbow
Visste du at fargene vi omgir oss med påvirker vårt humør i aller største grad? For tilogmed farger har en psykologisk effekt på oss, og spesielt fargene på blomster. Omfattende forskning viser at farger kan fremkalle forskjellige stemninger og følelser hos mennesker .

Her er en rask oversikt over de vanligste fargene, noe å tenke på når du skal gi noen en nydelig bukett eller skal bestille blomster. Det kan være nyttig å ha i bakhodet når du velger blomster til din kjære – bare for å være sikker på at du sender dem rett budskap eller følelse.

Rød
Vanligvis assosieres rødt med kjærlighet og romantikk, og røde farger er også den dominerende fargen på Valentinsdag blomster og dekorasjoner. Rødfargen er en varm, energisk og stimulerende farge som vekker begeistring. I historien har den også rykte som maktens farge. Den røde fargen i aller største grad hjertebankende, noe som gjør den ideel når du skal formidle følelser av kjærlighet og hengivenhet.

Blå
Den blå fargen er sagt å ha en dempende effekt. Fargen er også forbundet med intelligens, kommunikasjon, tillit og refleksjon. Blått er mentalt stimulerende og sies å være den mest populære av alle farger. Man kan si at blått er et trygt valg for blomster til bursdag eller når du skal sende blomster til kollegaer.

Gul
Gult er en lys, solrik og optimistisk farge. Det er en imøtekommende farge assosiert med styrke, selvtillit og kreativitet. Gult er den perfekte fargen når du skal si takk med blomster, eller når du ønsker å sende blomster for å ønske god bedring.

Oransje
Oransje er en varm farge som er forbundet med nytelse og velvære. Oransje blomster er perfekt når du ønsker å sende en nydelig blomsterlevering til venner og familie.

Lilla
Lilla er en åndelig farge som ofte forbindes med luksus, rikdom og kongelige. Den er også en av de viktigste fargene i kristendommen. Lilla er en gjennomtenkt farge, som sies skal oppmuntre til dyp kontemplasjon og meditasjon. Utover det, er lilla et godt valg for bursdagsblomster.

Rosa
Rosa og rødt er forbundet med kjærlighet og romantikk. Den store forskjellen ligger i at rosa virker mer betryggende enn den intense røde. Det er en feminin farge som gjør det til et ideelt valg når du skal bestille blomster på nett til morsdag, til din kone, kjæresten eller bestevennen.

Hvit
Hvit er den rene fargen som formidler en følelse av noe fint, klart og vakkert. Hvite blomster passer til mange forskjellige anledninger, og i Norge elsker vi faktisk hvite blomster. Ønsker du å være forsiktig når du kjøper blomster eller sender blomster kan du velge å unngå hvite blomster også, da de for noen oppfattes som kalde. Hvite blomster er perfekt som rolige, nydelige begravelsesblomster.

Written By
More from Euroflorist

Slik lever blomstene lenger, selv når du er borte!

Sommeren er forbi for lenge siden, og snart er også høsten et...
Read More

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *