Blomsten og mennesket

Mennesket har en lang historie med blomsten og blomsten kan bli funnet i verden kunst og kultur. Folk bruker blomster for å uttrykke sine følelser, forbedre sine omgivelser, og for å minnes viktige ritualer og skikker. Alle former for kunst skildrer bruk av blomster: musikk, bøker, malerier, skulpturer, keramikk, veggtepper, etc. Disse skikker fortsetter til den i dag og det er så mange fantastiske måter å skape med og bli inspirert av blomster.

Her er noen eksempler på blomster som går langt tilbake i historien:

Nelliker: Disse blomstene ble brukt i greske seremonielle kroner. Carnation som nelliker heter på engelsk kommer fra det greske ordet carnis (kjøtt) og det refererer til den opprinnelige fargen på blomsten, eller kanskje ordet inkarnasjon?

Krysantemum: Japansk keisere satt på Chrysanthemum tronen. De la en enkel krysantemum kronblad på bunnen av et glass vin for å opprettholde et langt og sunt liv.

Tusenfryd: Tusenfryd blomster antas å være mer enn 4000 år gammel. Egyptisk keramikk er også dekorert med Tusenfryd. «Marguerite» – det franske ordet for Tusenfryd(Daisy)kommer fra et gresk ord som betyr «perle».

Roser: Visste du at roser vokser vilt bare i den nordlige halvkule?

Visste du også at alle rosene vi dyrker i dag stammer fra villroser som for lenge siden – opp til 4000 år – begynte å bli dyrket i hager, blant annet i Kina og Persia?

Til Europa kom roser fra Midt-Østen med korsfarerne på 1200-tallet. Noen av dem begynte å bli dyrket i klosterhager for bruk som legemidler. Fram til 1600-tallet var det sjelden med roser i hagen. Det var først på 1700-tallet at de ble populære, først og fremst blant adelen som hadde store slottshager med egen gartner.

lily of the valley (2)

Written By
More from Kim

Kvinnen i ditt liv

Dette er dagene alle kvinner elsker… Morsdag…. Valentine’s Day. Vi vil derfor...
Read More

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *