Blomsten og mennesket

Mennesket har en lang historie med blomsten og blomsten kan bli funnet i verden kunst og kultur. Folk bruker blomster for å uttrykke sine følelser, forbedre sine omgivelser, og for å minnes viktige ritualer og skikker. Alle former for kunst skildrer bruk av blomster: musikk, bøker, malerier, skulpturer, keramikk, veggtepper, etc. Disse skikker fortsetter til den i dag og det er så mange fantastiske måter å skape med og bli inspirert av blomster.

Her er noen eksempler på blomster som går langt tilbake i historien:

Nelliker: Disse blomstene ble brukt i greske seremonielle kroner. Carnation som nelliker heter på engelsk kommer fra det greske ordet carnis (kjøtt) og det refererer til den opprinnelige fargen på blomsten, eller kanskje ordet inkarnasjon?

Krysantemum: Japansk keisere satt på Chrysanthemum tronen. De la en enkel krysantemum kronblad på bunnen av et glass vin for å opprettholde et langt og sunt liv.

Tusenfryd: Tusenfryd blomster antas å være mer enn 4000 år gammel. Egyptisk keramikk er også dekorert med Tusenfryd. «Marguerite» – det franske ordet for Tusenfryd(Daisy)kommer fra et gresk ord som betyr «perle».

Roser: Visste du at roser vokser vilt bare i den nordlige halvkule?

Visste du også at alle rosene vi dyrker i dag stammer fra villroser som for lenge siden – opp til 4000 år – begynte å bli dyrket i hager, blant annet i Kina og Persia?

Til Europa kom roser fra Midt-Østen med korsfarerne på 1200-tallet. Noen av dem begynte å bli dyrket i klosterhager for bruk som legemidler. Fram til 1600-tallet var det sjelden med roser i hagen. Det var først på 1700-tallet at de ble populære, først og fremst blant adelen som hadde store slottshager med egen gartner.

lily of the valley (2)

Written By
More from Kim

Poinsettia dagen

12 desember er Poinsettia dagen. Med sine tradisjonelt røde blomster har julestjernen...
Read More

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *