Alle disse tulipaner

tulip1

Nå i januar blir noen av oss litt galne, på en god måte. Når blomsterbutikker flommer over av tulipaner, er det vanskelig ikke å være litt vårgal selv om vi er i den mørkeste tiden av året. Hvem kan motstå denne farge fyrverkeri i rødt, rosa, lilla, oransje, gule og mange andre varianter?

De fleste av oss elsker en tulipanbukett helt som den er, men det er også vanlig å kombinere med grønt. Blåbærris er en av de mest populære funksjonene. Tulipanene kom også til jul, da mest i røde og hvite farger. I de senere årene har buketter av blandede farger blitt stadig mer populært, og de selges i mengder når tulipansesongen sparkes i gang for alvor. Så kommer den etterlengtede våren, hvor vi foretrekker lysere varianter. Spesielt i påsken, når det bugner over av gule og hvite tulipaner med gåsunger.

De tulipanene som er først ute i butikkene kalles for enkeltblomstrende, men det finnes en rekke ulike versjoner av tulipaner, her er de vanligste (og tøffeste og vakreste):

Enkle tidligblomstrende tulipaner
enkel1
Disse tulipanene er som navnet antyder. De har veldig sterke stilker som gjør at de står rett selv under tøffere forhold. De har enkeltblader og kommer i en mengde farger.

Doble tidligblomstrende tulipaner
dubbel
De doble tidligblomstrende tulipanene ser fyldigere ut fordi kronbladene er doblet. Noen minner nesten om roser eller peoner. De er ofte store, noen varianter er opp til 10 cm i diameter.

Liljeblomstrende tulipaner
liljeblommande_tulpan1
Tulipaner ser ut som liljer, som navnet tilsier, selvfølgelig. De er tilgjengelige i både lavere og høyere versjoner og ser ut som en stjerne når du ser på den ovenfra.

Frynsete tulipaner
fransad
Den frynsete tulipanen har nydelige frynser, helt ute på kanten av bladene. Denne tulipanvarianten har vokst til å bli enormt populær den siste tiden.

Papegøyetulipaner
papegoj1
Papegøyetulipaner har fjær-lignende blader som også er litt bølgete. De er større enn de vanlige variantene og kommer i en rekke, nydelige farger.

Uansett hvilken tulipanvariant du foretrekker så bør du ta godt vare på den for at de skal vare så lenge som mulig. Når du har fått hjem din tulipanbukett bør du beholde plast eller papiret på den. Deretter kutter du stilkene ca en cm og plasser tulipanene i kaldt vann i en vase, fortsatt med emballasje på. Dette vil gjøre at tulipanene vil motta støtte mens de suger vann, slik at stilkene blir rette og finte. La buketten stå kjølig i minst en time. Deretter kan du fjerne innpakningen og ordne dine blomster som du ønsker.

Tulipaner bør ikke plasseres for varmt, og definitivt ikke i direkte sollys. De bør ikke stå i nærheten av en kurv med frukt da frukten utskiller en gass som gir raskere aldring av tulipaner. For beste holdbarhet, bør du bytte vann annenhver dag og splitte av stilker samtidig.

Written By
More from Euroflorist

Begravelsesblomster – et vakkert siste farvel

Når noen vi holder kjært har gått bort, og en sky av...
Read More

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *