Adjø mars, velkommen april

vitsippa

Med bare 3 marsdager igjen, marsjerer vi rett inn i april, og i skrivende stund kom jeg på hvorfor jeg er så fryktelig glad i akkurat denne måneden – spesielt i år!
Det er vanskelig å ikke være det, om man elsker blomster – for få måneder bidrar med så mange blomstrende øyeblikk ute i naturen som april. Busker og trær får knopper og blader, og sakte men veldig sikkert blir det grønt rundt oss. Og for ikke å glemme, i og med at påske 2014 kommer så sent i år så får vi også vakre påskeblomster servert på aprilmenyen. Herlig, ikke sant?

19082127_s

Selv har jeg noe som jeg kaller aprilritualer. Som en slags markering at nå, nå er det vår! Man pakker ned vinterklær og ut vår og sommerklær. Bort med tykke jakker, hansker og skjerf. Vinduer vaskes og løker plantes slik at nye spirer kommer i kjøkkenvinduet til sensommeren, i perfekt tid slik at sommerfølelsen drar litt ut til midten av september. For glem kalendere, for enhver blomsterelsker markerer og bestemmer blomstene årstiden, og min egen kalender går helt enkelt slik nå: Når hortensia kommer sprer vårfølelsen seg i kroppen som en yrende godfølelse fra topp til tå. Og når peoner kommer i enhver blomsterbutikk så er det helt enkelt sommer. Det er så enkelt.

16449609_s

Så da er det bare til å pakke ned mars og gjemme den godt til neste år. 

Hva liker du best med april?

 

Written By
More from Euroflorist

Kunsten å velge brudebukett

Våren og sommeren er ikke langt borte nå. Og med vår og...
Read More

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *