17.mai – Norges Nasjonaldag

«17.mai er vi så glad i, morro vi har fra morgen til kveld «

 

Ja, nå er det 17.mai om ikke mange dagene. Vi har pyntet ute med hagemøbler og blomster. For noen er bunaden kommet frem fra skapet og skjorter skal strykes. Nye penklær er handlet inn og vi gjør oss klare til å feire hele Norges nasjonaldag –  den dagen vi ble frie i 1814 på Eidsvoll den 17.mai. Her fikk vi vår egen grunnlov, konge og dagen ble en offisiell flaggdag.

 

Vi i Norge feirer vår nasjonaldag ganske anderledes enn andre land. Her er det barna som står i sentrum, og det er ingen andre land i verden som har byenes hovedgater gjordt om til et langt barnetog med musikkorps og hornmusikk. Og russen feier 13 års skolegangs slutt . Utover våre landegrenser er 17.mai også blitt kjent, takket være våre sjømenn og studenter som reiser ut i verden. I  byen Stirling i Scotland stenger faktisk borgermesteren hovedgaten slik at de norske studentene kan gå i tog –  til stor beundring fra lokalbefolkningen.

 

Biler blir pyntet med løv og flagg, og bordene skal også pyntes med blomster og lys. Og sevfølgelig er det blomster i rødt, hvitt og blått som dominerer på bordet –  i tilegg til lys og servietter.  Typiske blomster som blir brukt på 17.mai er røde roser, blå iris, blå kornblomster,  hvite levkøyer og nelliker i hvitt og rødt.

 

Er du invitert bort på en frokost, lunch eller middag 17.mai –  ikke glem og send en bukett til vertinnen/verten.17mai_2007

 Jeg ønsker dere alle en riktig god 17.ma i  –  Gratulerer med dagen, Norge 🙂

        ps. og husk at i dag er det lov til å spise så mye is man bare vil 😉

Tags from the story
, ,
Written By
More from Anette

Liljer

Longiflorum – også kjent som märtha lilje. Oppkalt etter vår kronprinsesse Märtha...
Read More

1 Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *